Около 3 километра е опашката от чакащи коли от и за

...
Около 3 километра е опашката от чакащи коли от и за
Коментари Харесай

Около 3 километра е опашката от коли на границата с Гърция

Около 3 километра е опашката от чакащи коли от и за Гърция на ГКПП  " Кулата ". Забавянето се получава поради родители, които са тръгнали на път с децата си, за които е нужна декларация за прекосяване на границата от другия родител - оригинал и копие, само че постоянно родителите не носят копие, и това забавя цялата колона.

„ Реагираме неотложно при всяко едно закъснение. Автомобилът се изтегля настрана и продължаваме да пропускваме другите коли. Осигуряваме целия състав от дежурни смени на работа, тъй че всички гишета ще бъдат непрекъснато заети през целия летен туристически сезон ”. Това съобщи за „ Здравей, България ” Атанас Георгиев от „ Гранична полиция ”.

Километрични опашки задръстиха граничен пункт „ Кулата ” в последните дни. Хиляди българи започнаха почивката си в южната ни съседка с многочасово очакване на границата. Колоните се задържаха по през целия ден. От граничните управляващи обясниха, че повече по организацията на „ Кулата ” няма какво да създадат и всички ограничения за бързо прекосяване на колите са взети. Опашки се чака да има през целия летен сезон.

По думите му тази година има забележителен растеж по отношение на предишния сезон. „ Това не ни изненадва. Завишава се и броят на третите страни, които почиват в Гърция. Това са сърби, украинци и молдовци. При тях цялостната обработка, която се ползва и от гръцката полиция води до сложно закъснение ”, сподели още той.

Според него колите, в които пътуват деца без единия от родителите, не престават да бъдат доста. „ В съвсем всеки втори автомобил пътува дете. Там инспекцията е по-задълбочена, с цел да не се допусне непозволено извеждане на дете без единодушие на родител ”, разяснява Георгиев.

„ Работи се в посока откриване на нови гишета. Ние работим с гръцките сътрудници, правим взаимни инспекции въз основата на интернационално съглашение. Предстои смяна на съглашението, работи се в тази посока ”, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР